Blog categories

Latest Comments

No comments

Blog search

Tipuri de materiale biodegradabile, tipuri de ambalaje biodegradabile

Tipuri de materiale biodegradabile, tipuri de ambalaje biodegradabile

Auzim atat de des despre biodegradabil incat luam totul ca fiind atat de firesc parte din aceasta categorie. Biodegradabil inseamna o altfel de grija manifestata pentru cum poluam mediul, inseamna descompunere a reziduurilor astfel incat sa nu mai sufocam planeta. In materie de ambalaje biodegradabile vorbim despre diversitate de tipuri, forme si culori.

Ambalaje din hartie

Hartia este unul din materialele biodegradabile, una din alegerile populare am putea spune. Folosim hartia zilnic. Din hartie sunt si prosoapele de bucatarie, servetelele de orice fel, caietele, ziarele, pungile si diverse alte ambalaje.

Produsele din hartie sunt accesibile la pret, sunt evident biodegradabile si eco friendly. Merita amintit de asemenea despre ambalajele din hartie ca se descompun cu usurinta, nu produs substante toxice si sunt versatile, in sensul ca se pot folosi in fel si chip. Poate ca sunteti deja obisnuiti cu ideea ca pungile utilizate pentru livrarea mancarurilor sa fie din hartie.

Ambalajele din amidon

Veti intalni de asemenea ambalaje realizate din materiale biodegradabile precum cele din amidon si secara. Sunt realizate din porumb si amidon din grau. La fel de bine veti  gasi si saci de gunoi din acest tip de material realizati. Ce se cunoaste foarte clar despre aceste tipuri de ambalaje este faptul ca se descompun in medie intre 6 si 25 de luni, fie ca sunt in apa sau pe sol.

Ambalajele realizate din materiale total biodegradabile cum sunt cele din secara sau alte fibre comprimate sunt substitut perfect pentru produsele din plastic, pe baza de petrol. Astfel de material de la baza crearii unor ambalaje bune este dens si elastic, rezistent la deformare.

Material plastic sintetic si natural biodegradabil

Sunt unele tipuri de polimeri sintetici ce au aceasta calitate de a se degrada in mod natural. Sunt adaugate anumite substante insa, pentru a li se accelera degradarea. Aici includem materialele plastice biodegradabile cu oxigen. Vorbim PCL, un poliester termoplastic biodegradabil si biocompatibil in aplicatiile medicale.

Veti mai auzi de asemenea despre acesti polimeri ca fiind numiti biopolimeri. Au la baza resurse regenerabile, produse din plante sau microorganisme.

In stocul nostru veti gasi ambalaje de unica folosinta realizate din materiale diverse: trestie, PLA, palmier, lemn, carton sau aluminiu, cele din PSE, PP etc. Detalii aici.

De ce sa alegeti ambalajele si produsele realizare din materiale biodegradabile

  •      Mai putine deseuri, mai multa grija pentru natura

Astfel de materiale vor fi descompuse usor, vor fi consumate de microorganisme fara prea mare dificultate. Deseurile ramase sunt putine, nu sunt generate acumulari de deseuri, ceea ce reprezinta negresit o masura de protejare a naturii.

  •      Fara substante toxice

Un alt aspect crucial in ceea ce priveste utilizarea acestor tipuri de ambalaje se refera la faptul ca nu sunt substante toxice eliminate. Consumatorul, la nivel individual vorbind, va resimti si el ce inseamna calitatea premium. Asta inseamna ca preparatele nu isi vor schimba gustul sau mirosul din cauza ambalajelor in care sunt puse.

  •      Usor de reciclat

Ambalajele biodegradabile sunt usor de reciclat. Este si motivul bine intemeiat pentru care sunt introduse acum ca o obligativitate.

Cum si de ce sa utilizati ambalajele biodegradabile in business-ul pe care il aveti

Nu doar ca respectati intocmai ceea ce legea in vigoare mentioneaza, insa in egala masura va aratati interesul fata de consumator. La randul sau interesat fiind de calitatea a ceea ce consuma, dar si de cum se ajunge la acest rezultat. Asadar, consumatorii tin cont si de tendintele actuale, de protejarea mediului, precum si de metodele la care companiile apeleaza, in numele acestor preocupari. Este astfel lesne de inteles ca orice afacere are numai de castigat, daca va avea astfel de obiective prietenoase cu mediul si nu numai.

Ambalajele biodegradabile sunt cele care aduc noi sanse de crestere pentru companie. Este redus si impactul asupra mediului prin insasi activitatea desfasurata. Limitati astfel si amprenta de carbon. Prin urmare, puteti extinde si baza de clienti, va puteti imbunatati imaginea publica. Iata de unde poate veni succesul.

Concluzie

Ambalajele biodegradabile sunt necesare in domenii variate. Acestea sunt suficient de versatile astfel incat sa se potriveasca in fel si chip cu activitatea din domenii diferite. Investiti in calitate si faceti astfel din simple consumabile o metoda de promovare, cu sanse de a creste de asemenea si vanzarile de ce nu.

Posted on 14-12-2022 Ambalaje compostabile 198

Menu

Compare 0