Blog categories

Latest Comments

No comments

Blog search

Ambalajele de carton protejeaza preparatele - iata cum!

Ambalajele de carton protejeaza preparatele - iata cum!

Am discutat de nenumarate ori rolul ambalajelor, chiar daca acestea sunt de unica folosinta, asta nu inseamna ca sunt de importanta minima. Dimpotriva, rolul acestora este de a proteja continutul, preparatele.

In randurile ce urmeaza va invitam sa descoperiti cateva motive pentru care ambalajele din carton sunt importante pentru protectia alimentelor.

# Previn contaminarea

Produsele alimentare au riscul de a fi contaminate atat in timpul prepararii si manipularii lor, cat si in timpul transportului. Daca in primele doua cazuri ne putem asigura de calitatea serviciilor - exista legi in vigoare ce tin cont de standarde, de igiena in domeniul alimentar - in privinta transportului sunt ceva mai multe griji. Ambalajele folosite joaca un rol important aici.

Diversi poluanti si bacterii pot contamina un produs. Depozitarea produselor in conditii necorespunzatoare este din nou o situatie nefericita ce duce la contaminare. Insa ambalarea corecta poate face o diferenta. Ambalajul produselor de consum va bloca aerul si astfel va forma acea bariera in fata contaminantilor.

# Pot face produsele bune de consum pe o perioada mai indelungata

Daca un produs alimentar este depozitat corect si ambalat pe masura, acesta va avea o valabilitate mai extinsa. Este un aspect extrem de important pentru cei din domeniul HoReCa. Pierderile inregistrate zilnic pot fi astfel mai bine gestionate.

# Protejeaza continutul

Atunci cand un client paseste intr-o locatie fizica si este rasfatat cu preparate fel de fel si cu prezentare wow, experienta sa culinara va fi un bun motiv sa revina. Devine client fidel, ba chiar recomanda si altora. Este interesul oricarui prestator de servicii din nisa HoReCa sa faca asta. Doar ca atunci cand vine vorba de food delivery sau take away nu mai are acelasi context si posibilitate de a impresiona asa. Insa ambalajele utilizate vor mentine preparatele in ordine si daca nu este un plating, este totusi o incercare a oferi servire ca la carte.

Acestea fiind spuse, ne dam seama ca ambalajele de unica folosinta se fac remarcate numaidecat. Acestea au o importanta majora in ceea ce priveste transportul si manipularea preparatelor. Cele din carton au rezistenta, pot avea diverse cantitati, forme, sunt versatile deci si nu impun anumite conditii. Pot fi alese pentru aproape orice tip de preparat.

Posted on 21-08-2022 165

Menu

Compare 0