Blog archives

Blog categories

Latest Comments

No comments

Blog search

Cat de important este designul unui ambalaj de unica folosinta?

Cat de important este designul unui ambalaj de unica folosinta?

Daca si tu te intrebi cat de important este designul unui ambalaj de unica folosinta, adu-ti aminte de paharele albe, din plastic. Practic acelea au marcat copilaria multora, erau subtiri si se rupeau adesea si miroaseau intens a plastic.

Evident, un design bine ales pentru ambalajele de unica folosinta inseamna un plus in a atrage consumatorul. Placut impresionat incat din faza de cumparare a unui produs, sansele sunt ca acesta sa se intoarca si sa mai cumpere cu alta ocazie. Intr-o oarecare masura ambalajul ar trebui sa se vanda singur.

Cand iti alegi ambalajele tine cont de:

# Identitatea marcii

Ambalajul de carton, din trestie de zahar sau orice alt material - din cele care respecta standardele actuale - sunt cele care intra in contact primele cu ochii consumatorului. Deci fac prima impresie si stim cat de importanta este aceasta.

Pe masura ce ambalajul vine cu ceva diferit, cu o forma atipica de ce nu sau cu un stil elegant, ce se diferentiaza vizual de altele, acesta va comunica un mesaj de impact puternic catre public.

# Forma

Daca are si o forma atractiva, va face ca un produs sa fie reperat usor si dorit, de ce nu. Forma ambalajului transmite un mesaj si desigur acesta este alege-ma!

Stim cu totii ca pentru torturi sau alte deserturi sunt ambalaje specifice, inalte, care mentin desertul neatins de marginile de carton. Putini sunt cei care aleg insa un ambalaj de tort cu insertii transparente, pentru a putea vizualiza continutul. Altii pun mai mare accent pe eleganta cutiilor, pe detalii florale spre exemplu.

# Caracteristici si beneficii

In cateva secunde de cum il vede, consumatorul trebuie sa stie ca un ambalaj anume este responsabil cu a mentine aroma si forma produsului din interior. Asadar, acum este si momentul in care ambalajul are putere sa impresioneze. Acum si atunci cand pachetul de mancare este deschis. Daca preparatul s-a atins de peretii ambalajului, daca cutia sau orice tip de ambalaj s-a deteriorat sau a stricat prezentarea unui produs, evident rezultatul este unul dezamagitor.

Probabil ca nu v-ati gandit pana acum la toate aceste aspecte. Creative si nu doar functionale, ambalajele folosite spun povestea voastra culinara.

Posted on 29-07-2022 67

Menu

Compare 0