Blog categories

Latest Comments

No comments

Blog search

Cum sa pastrezi prospetimea produselor cu ambalaje speciale

Cum sa pastrezi prospetimea produselor cu ambalaje speciale

In industria alimentara exista constant riscul ca ceea ce preparati sa aiba un termen scurt de valabilitate. Atat modul de preparare, cat si ceea ce tine de depozitare, manipulare si livrare pot afecta gustul, mirosul si calitatea preparatelor. Nu degeaba exista norme in acest sens.

Printre masurile de precautie pe care toata lumea si le ia, se numara si atentia la detalii in ceea ce priveste ambalajele. Motiv pentru care, in randurile ce urmeaza, vom detalia despre prospetimea produselor, pastrata si cu ajutorul ambalajelor speciale. 

Cum sa pastrezi prospetimea produselor cu ambalaje speciale

Asadar, cum sa pastrezi prospetimea preparatelor cu ambalaje speciale? Depinde de tipul de produs ambalat si de rigorile ce se impun in industria aceasta. Iata in linii mari ce poate face o reala diferenta:

  • La paine, prospetimea este mentinuta in punga de plastic, pe o durata de maxim 4 zile. Pentru acele sortimente la care exista coaja crocanta, optati pentru ambalajele de hartie, timpul maxim de pastrare in astfel de ambalaj fiind de 3 zile.
  • Ambalaje cu decupaje. Acestea pot fi si decorative, dar au mai degraba un rol practic, acela de a permite unui flux de aer sa patrunda in interior. Pentru diverse preparate, aceasta alegere este necesara.
  • Inchiderea perfecta. Uneori este nevoie exact contrariul, asadar produsele vor avea nevoie de inchidere perfecta, etansa. Unul din motive este pentru ca preparatul este lichid, dar la fel de important este si sa isi pastreze temperatura cat de mult posibil. Cine isi doreste sa serveasca o ciorba rece? Asadar de preferat sa fie comandate capacele corespunzatoare, compatibile pentru fiecare tip de caserola.
  • Ambalaje din aluminiu sunt si ele practice pentru mentinerea prospetimii. In cazul unor preparate cum sunt cele servite la rotiserii spre exemplu, hartia din aluminiu este un strat extra protectie pentru produse.
  • Caserolele termosudabile - daca ar fi sa nominalizam un tip de ambalaj pentru produse, menit sa mentina prospetimea acestora, atunci acestea ar fi. Astfel de caserole sunt ideale pentru cei care activeaza in domeniul cateringului sau pentru cei care pur si simplu au si varianta de delivery. Sunt usor de folosit, au capace asortate, diferite forme, marimi si dimensiuni. Cu alte cuvinte se potrivesc foarte bine cu orice concept culinar promovat. De asemenea, sunt versatile si au diverse tipuri de compartimentari.

In egala masura conteaza si depozitarea, practic toti pasii pana cand preparatele respective ajung la client. Conteaza mediul de prelucrare, lucru.

Sunt necesare ambalajele personalizate?

Pentru ca sunt cateva cerinte de respectat in ceea ce priveste ambalarea corecta a preparatelor, unii sunt ingrijorati cu privire la bugetul alocat pentru asigurarea stocului de ambalaje necesare. Personalizarea este optionala, insa in mod clar va face o diferenta. Optional, puteti solicita acest serviciu si de la Snick Ambalaje, pentru tiraje mici. In final, daca nu este posibil sa alocati un buget pentru acest lucru, puteti cel putin alege personalizarea pungilor folosite la livrari.

La fel de important este sa tineti cont de calitatea ambalajelor furnizate si sa optati doar pentru cele biodegradabile.

Posted on 26-02-2024 Ambalaje compostabile 1251

Menu

Compare 0