Blog archives

Blog categories

Latest Comments

No comments

Blog search

De ce sunt importante ambalajele sigilate pentru alimente?

De ce sunt importante ambalajele sigilate pentru alimente?

Alegerea tipurilor de ambalaje pentru meniurile voastre conteaza din mai multe puncte de vedere. Pe de-o parte este vorba despre impactul vizual si, deci, prima impresie pe care acestea o creeaza. Pe de alta parte este vorba de normele de siguranta in industria alimentara, tot ce tine de eficienta, siguranta si control in manipulare si servire. Preparatele au nevoie de atentie deosebita, pe tot parucursul procesului de productie, dar si ulterior, ca servire sau pregatire pentru servire. 

In randurile ce urmeaza ne propunem sa detaliem despre importanta ambalajelor sigilate pentru alimente. Dupa cum bine stiti, in stocul nostru sunt ambalaje diverse disponibile, printre care si cele cu capace asortate, transparente, care inchid ermetic bolul sau caserola. De ce sunt importante ambalajele sigilate pentru alimente? Va spunem in cele ce urmeaza. 

# Prospetime si savoare 

Stiti efectul unor condimente presarate la final? Acea aroma imbietoare care te cucereste din prima si te indeamna sa mai mananci cateva linguri se ciorba? Un efect al ambalajelor care sigileaza preparatul este acesta, de a pastra foarte bine aroma sa, prospetimea si savoarea. 

Expusa la mediul ambiant, mancarea ar putea sa piarda din arome, sa devina fada, aparte de faptul ca se  va raci. Ei bine, inchisa intr-un bol sau caserola corespunzatoare, acest efect este diminuat. 

# Temperatura optima 

Cei care comanda meniuri to go sau la domiciliu oarecum se asteapta sa aiba o experienta cat de cat similara cu cea din locatie. Unul din aspectele frustrante se refera la faptul ca mancarea este destul de rece cand ajunge la destinatie - este si unul din motivele pentru care in alegerea tipurilor de ambalaje se tine cont in mod special ca acestea sa fie rezistente la temperaturi mari, la cuptorul cu microunde, dat fiind ca prima actiune a clientului este sa incalzeasca mancarea. 

Ambalajele care se inchid foarte bine, ermetic, sunt sigilate, dupa caz, presupun si posibilitatea ca preparatul sa fie pastrat la temperatura optima mai mult timp. Chiar daca ambalajele nu au proprietatea de protectie termica, este vorba si ca aceasta sa ramana cel putin la temperatura camerei. 

# Conditii excelente de pastrare 

Indiferent ca vorbim de ciorbe, paste, de salate sau orice alt preparat, orice meniu are nevoie de pastrare in conditii excelente. Ambalajele alese nu trebuie sa faca rabat de calitate. Acestea nu trebuie sa modifice in vreun fel gustul, mirosul mancarurilor, ci sa ofere un context potrivit pentru servirea acestora - pentru ca in cele mai multe dintre cazuri vorbim de servire direct din acestea. 

#  Mancarea nu se varsa 

Un alt motiv pentru care unii aleg ambalajele sigilate sau bine inchise se refera la faptul ca acestea nu permit mancarurilor sa se verse, sa se mixeze. Imaginati-va ce mancarea care nu este asezata in compartimente, ajunge ghiveci in mainile clientului. 

Acestea fiind spuse, va incurajam sa descoperiti toata gama noastra de ambalaje biodegradabile. Dincolo de a fi vorba de bunele practici din domeniul acesta de activitate, avem in vedere cum sa imbinam in mod armonios si practic partea estetica cu cea de rezistenta. Am pregatit pentru voi oferte fel de fel. 

Posted on 27-10-2023 Ambalaje compostabile 89

Menu

Compare 0