Blog categories

Latest Comments

No comments

Blog search

Rolul ambalajelor in branding si marketing: importanta aspectului. De ce primele impresii conteaza

Rolul ambalajelor in branding si marketing: importanta aspectului. De ce primele impresii conteaza

Orice antreprenor din domeniul HoReCa doreste sa atraga cat mai multi clienti. Acest fapt este adevarat indiferent de tipul de business pe care il detii, iar de aceea este important sa tii cont de doua aspecte ale afacerii tale: brandingul si marketingul. In acest articol vom vorbi despre importanta acestora si impactul pe care le au alaturi de ambalajele de unica folosinta.

Mai intai, sa clarificam faptul ca un antreprenor din domeniul HoReCa va fi familiarizat cu aceste produse. Daca citesti acest articol, probabil recunosti importanta ambalajelor de unica folosinta in businessul tau. Hai sa intram in detalii!

Importanta brandingului in industria alimentara

Ce este brandingul? Pe scurt, este identitatea vizuala cu care clientii tai vor asocia un restaurant, de exemplu. Daca spunem fast food, este posibil ca in mintea ta sa iti sara in gand culoarea rosie datorita faptului ca multe restaurante populare folosesc aceasta culoare in logo sau pe ambalaje.

Brandingul nu tine, insa, doar de culorile folosite, ci si de typefacing: adica, tipurile de font sau combinatiile intre acestea care pot transmite doar din felul in care arata tipul de business pe care il promoveaza. De exemplu, un business de inalta clasa ar putea folosi un font cu serife. Pe langa typefacing, un graphic designer care se ocupa de branding iti va combina toate elementele vizuale intr-un mod coerent, placut estetic, care sa se regaseasca pretutindeni in produsele tale. De la meniu la ambalaje, toate aspectele vor fi uniforme. Astfel, clientii te vor putea identifica cu usurinta!

Marketingul, unealta cu care atragi clienti

Cu siguranta ai auzit cuvintele “advertising”, “marketing” sau “advertoriale” atunci cand navighezi pe internet. Poate deja ai purtat discutii cu specialistii in domeniul reclamelor, iar astfel ai ajuns la concluzia ca ai nevoie nu doar de branding, ci si de aceasta ramura a publicitatii cu care sa atragi clienti.

Sunt multe modalitati de publicitate atunci cand vine vorba de marketing. Intra in joc retelele de socializare, companiile de SEO, pliantele, afisele, pancartele, recomandarile, recenziile… este o intreaga aventura si o lume pe care trebuie sa o descoperi atunci cand vrei sa ai succes!

Rolul ambalajelor in branding si marketing

Acum ca esti familiarizat mai mult sau mai putin cu termenii de branding si marketing, putem discuta acum despre rolul ambalajelor in aceste doua domenii.

La Snick Ambalaje vei putea personaliza ambalajele de unica folosinta folosind tocmai acele designuri din branding, pentru a mentine esteticul businessului tau, mai ales atunci cand produsele trec pragul cladirii unde este localizat. De ce? Pentru ca pot ajunge oriunde, iar clientul care ia la pachet mancarea pregatita iti va face reclama gratuit, datorita faptului ca ai logoul tau pe ambalaj.

Sa vorbim si despre marketing. Un client multumit va recomanda produsele tale si ii va incuraja si pe altii sa incerce, iar tu vei capata popularitate datorita raspandirii parerilor pozitive. Pe langa asta, este posibil ca ambalajul tau sa apara in pozele distribuite pe retelele de socializare - asadar, poti trage singur(a) concluzia acestui beneficiu. Asa se naste aceasta codependenta dintre branding si marketing, si creand valuri de clienti care iti vor trece pragul.

Pare simplu? Nu este. In spatele unei astfel de miscari stau echipe intregi de oameni, iar atunci cand tu optezi pentru ambalaje de unica folosinta personalizate, pui de fapt cireasa de pe tort. Asadar, comanda-ti acum ambalaje si beneficiaza de un plus de popularitate!

Posted on 08-03-2024 Ambalaje compostabile 0 351

Leave a CommentLeave a Reply

Menu

Compare 0