Blog categories

Latest Comments

No comments

Blog search

Siguranta din bucatariile Horeca. Cum ne echipam corect

Siguranta din bucatariile Horeca. Cum ne echipam corect

Industria alimentara este unul dintre domeniile in care echipamentele de protectie sunt indispensabile. Implicit legislatia vorbeste despre conditiile impuse cu privire la echipamentele pe care trebuie sa le poarte lucratorii.

Asadar, toate persoanele care lucreaza la prepararea, manipularea, transportul, servirea, implicit desfacerea alimentelor trebuie sa poarte un echipament de protectie adecvat. Vorbim despre niste reguli stricte insa ce au un aport direct cu sanatatea si protectia noastra.

La fel ca si in cadrul spitalelor sunt anumite echipamente ce trebuie purtate obligatoriu, mai ales daca vorbim despre sectia de chirurgie, infectioase, palativa sau unitatea de urgente.

Bineinteles, odata cu pandemia echipamentele de protectie au devenit obligatorii.

Cu toate acestea, indiferent de ce sector vorbim, aceste echipamente au rolul lor si unul destul de important. Ne protejeaza hainele, dar ne si feresc de posibile accidente. Sa vedem totusi cum ne echipam corect in cadrul bucatariilor din Horeca.

Bonetele de unica folosinta

Aceste bonete de unica folosinta se utilizeaza in mai multe domenii si industrii. Pentru ca vorbim de industria alimentara, nici unui client nu i-ar place sa gaseasca in mancare un fir de par. Imaginea restaurantului sau fast-food-ului respectiv ar fi patata, iar numarul de clienti ar scadea cu siguranta. Vorbim deci despre o igiena corespunzatoare in care mancarea trebuie sa fie servita corect.

Bonetele de unica folosinta se mai utilizeaza si in fabrici sau hale de productii din acelasi motiv. Nici un angajat nu isi incepe programul de munca fara a fi corect echipat. Din acelasi considerent se fac si controale pentru a verifica daca angajatii poarta echipamentele de protectie corespunzator. Acestea sunt realizate din material netesut, avand un elastic in perimetru. Nu sunt incomode deoarece materialul permite circulatia aerului desi acopera in intregime parul, conform cu prevederile legii.

Botosi de unica folosinta

Acei botosi unica folosinta sau acoperitori pantofi sunt la fel de utilizati in mai multe industrii. Mai putin probabil in bucatariile din spatiile Horeca, insa in industria alimentara cu siguranta sunt indispensabili. Acesti botosi protejeaza incaltamintea cat si spatiul in care sunt purtati.

Masca faciala de unica folosinta

Aceasta a fost purtata multa vreme si in spatiile publice, insa chiar dinaintea pandemiei, masca de unica folosinta era la fel de indispensabila in domeniul sanitar, alimentar si asa mai departe. Cunoastem deja scopul acesteia si stim de ce sunt atat de esentiale chiar si in industria alimenatara. Masca de unica folosinta are rolul de a proteja anumite suprafete cat si pe noi de virusi si bacterii. Se schimba ori de cate ori este nevoie si se poarta in asa fel incat sa acopere atat nasul cat si gura.

Sorturile de unica folosinta

Aceste echipamente de unica folosinta protejeaza hainele angajatilor si sunt la fel de indispensabile in bucatarii mai ales in cele din fast-food-uri. Materialele acestora sunt din HDPE ideale pentru zone cu risc minim din sectoare precum productie alimentara, bucatarii profesionale, laboratoare.

Viziere de protectie

Aceste viziere au un rol la fel de important si protejeaza fata de stropierea cu substante chimice, foarte fierbinti si asa mai departe.

Iata deci ca aceste echipamente sunt de o maxima importanta in aceste industrii. Pe langa faptul ca ne protejam pe noi, ii protejam si pe cei din jurul nostru, implicit clientii.

Curatarea si dezinfectarea suprafetelor

Pe langa toate aceste echipamente de protectie, la fel de importanta este curatarea si dezinfectarea suprafetelor. Vorbim de o bucatarie in care se gateste constant astfel ca murdaria si grasimea de pe podea este de multe ori inevitabila. Daca o zona nu este curatata in permanenta pericolul de accidentare este destul de mare.

Personalul din bucatarie trebuie sa fie foarte atent la acest aspect. In acest context nu vorbim despre orice fel de detergenti si dezinfectanti ci de unii profesionali, de maxima eficienta. Calitatea lor trebuie sa fie una cat mai inalta, sa curete si cele mai intense pete si murdarii. De asemenea achizitia se face intr-o cantitate mai mare avand in vedere nivelul de consum.

Toate aceste produse le puteti gasi si in magazinul nostru snick-ambalaje.com. Le puteti achizitiona la preturi foarte bune, unele dintre ele fiind si la reduceri. De asemenea sunt produse profesionale, de calitate inalta.

Siguranta, protectia si curatenia sunt unele dintre cele mai importante aspecte atunci cand vorbim despre bucatariile din industria Horeca!

Posted on 25-10-2022 Ambalaje compostabile 0 155

Leave a CommentLeave a Reply

Menu

Compare 0