Blog archives

Blog categories

Latest Comments

No comments

Blog search

Serviti sau livrati legume si fructe? Iata ce ambalaje sunt necesare

Serviti sau livrati legume si fructe? Iata ce ambalaje sunt necesare

In timp ce atentia este maxim concentrata pe ambalajele de unica folosinta pentru preparate diverse, uitam insa ca viata sanatoasa roieste in jurul alegerilor sanatoase - fructe si legume. Daca in restaurantul pe care il detineti sau manageriati serviti fructe si legume in mod evident si aceste alimente au nevoie de ambalaje specifice, potrivite.

Gatite sau servite ca atare, fresh, fructele si legumele au nevoie ca prospetimea sa fie pastrata. In plus, acestea parcurg si un lung drum de la producator la furnizor si pana la destinatia finala, cea a consumatorului. Sunt necesari: saci, cutii, pungi, sacose si poate si caserole in punctul final la consum. Daca ne uitam pe piata din strainatate, doar pentru ambalajele pentru fructe si legume sunt peste 1500 de sortimente, adaptate tipurilor de marfa. Industria aceasta continua sa se dezvolte pe masura ce apar noi masuri de siguranta, norme de ambalare si pe masura ce sunt dezvoltate noi concepte culinare.

Ambalarea fructelor si legumelor - importanta

Sa ne gandim ce se intampla daca nu sunt ambalate corespunzator. Tot parcursul acestor produse implica ambalare corespunzatoare, in caz contrar nu au conditii propice pentru a-si mentine calitatea, forma, savoarea. Automat inseamna pierdere pentru oricine parte din acest lant producator-furnizor-consumator. Mai apoi, depozitarea in sine implica ambalaje, pentru ca in final sa vorbim despre ambalarea individuala, per portie, pentru fiecare client.

Reclamatii ale cumparatorilor si implicit consumatorilor se refera adesea la:

  •      Rezistenta ambalajului - atat la manipulare, cat si la servire.
  •      Eficienta ambalajului - nu isi indeplineste rolul, compartimentarea nu ajuta, portiile se amesteca spre exemplu.
  •      Design neadecvat - care nu sugereaza continutul sau pur si simplu denota o alegere neinspirata, deloc in concordanta cu ce anume se serveste.

Tipuri de ambalaje pentru fructe sau legume

In functie de meniul pe care il aveti conceput, in functie de serviciile oferite, tipul de ambalaj de unica folosinta pentru fructe si/sau legume difera. Iata cateva optiuni:

  •      Caserola cu fereastra

O caserola din carton, cu fereastra este ideala pentru produse neperisabile, poate chiar cele exotice. De preferat ca modul in care acestea sunt asezate sa fie un plus in estetica produsului. Adica in acest caz in mod special puneti mare accent pe prezentare.

  •      Caserole clasice

In cazul caserolelor clasice veti opta pentru fructe de aceeasi marime aproximativ sau legume din aceeasi clasa, sa nu isi imprumute aromele, sa nu fie diferente mari de dimensiuni si sa nu fie produse ce sunt afectate usor de conditiile de manipulare si transport. Puteti opta pentru sigilare sau folie de plastic deasupra lor.

Daca tot vorbim despre aceasta categorie de produse, putem aminti si de caserolele transparente, cu capac, realizate din PLA.

  •      Cupe pentru desert sau gustare fresh

Sunt si cei care ofera spre vanzare fructe si/sau legume semipreparate sau chiar fresh, portionate bineinteles. De data aceasta ambalarea poate fi ceva mai diferita si sa tina cont in mod special de atractivitate. Idei grozave in acest sens veti gasi in categoria noastra de ambalaje pentru cofetarii sau gelaterii. Boluri sau cupe, in functie de cantitatea portiei asa cum stabiliti conform meniului, sunt primele alese. Nu uitati ca la categoria de cupe veti gasi in gama noastra forme care mai de care mai interesante si atipice in acelasi timp: onda, rain, tulip etc.

Asociati acestora si accesoriile necesare pentru servire. Daca portionati fructele si legumele una din variante poate fi clasica furculita sau ceva mai elegant, dar mai migalos de utilizat sunt betele - ideale pentru bucati mai mici.

In final, orice ambalaj are aceeasi misiune

Atractivitatea, cat de original alegeti sa va puneti produsele in lumina potrivita este un alt scop al ambalajelor de unica folosinta. Ganditi-va de asemenea ca un cumparator este mai predispus sa cumpere un produs pe masura ce ii sunt stimulate simturile. Nu uitati de conceptul culinar ce defineste business-ul, urmand sa tineti cont culori atractive, de litere distinctive poate, daca alegeti sa personalizati ambalajele. Logo-ul nu trebuie sa lipseasca, de altfel emblema voastra.

Cu decizii bine alese aveti toate sansele sa influentati si vanzarile inregistrate. Sunt mici detalii care fac marile diferente pana la urma. Nu uitati ca puteti comanda din pagina noastra sau luand legatura cu reprezentantii nostri. Legumele si fructele pe care doriti sa le serviti merita sa aiba ambalare corespunzatoare si de calitate!

Posted on 21-10-2022 Ambalaje compostabile 0 121

Leave a CommentLeave a Reply

Menu

Compare 0